אוניברסיטת תל אביב מבצעת מחקר ייחודי הנוגע לאופן שבו אנשים מהדור הצעיר מרחבי העולם מגבירים את המעורבות שלהם בפעילויות שונות המשפיעות על המציאות כפי שהם תופסים אותה. עיקר המחקר עוסק בסיבות והגורמים המניעים את בני הדור הצעיר למעורבות בתחומים כגון: שינוי אקלים, דימוי גוף, פתרון סכסוכים בינלאומיים, שוויון הזדמנויות לבעלי מוגבלויות, הטרדות מיניות ועוד. על מנת להציג את המחקר, צוות החוקרים מהאוניברסיטה פנה אלינו להפקת סרטון אנימציה אשר יעביר את נושאי המחקר, וכל זאת בצורה קלילה וברורה להבנה.
לסרטי אנימציה יכולת מכרעת בכל הנוגע להעברת תכנים ורעיונות מופשטים, וקשים להבנה. ע"י יצירת עולם פשוט, ברור, המלווה בכותרות מלוות – סרטון אנימציה מסוגל להסביר קונספט מורכב בדקות בודדות. זאת ועוד – ישנם דברים רבים שבלתי אפשרי להציג בסרט מצולם – מפות בתנועה, תרשימי זרימה, דמויות מצחיקות – ועוד. כל היתרונות הללו גורמים לבחירה בסרטון אנימציה להיות קלה במיוחד במקרים רבים.
בתחילת התהליך אושר תסריט בשיתוף הלקוח. מיד לאחר מכן החל תהליך העיצוב של הסרט. שלב העיצוב הוא בעל חשיבות מכרעת בתחום סרטוני האנימציה. בשלב זה למעשה נקבע המראה של הסרט – דבר שמשפיע מאוד על הסגנון הכללי שלו. זה כולל סגנון דמויות, עיצוב פונטים וכותרות, בחירת צבעים מובילים ועוד. לאחר קבלת הערות מהלקוח ואישור העיצוב, הוקלטה קריינות ראשונית לסרטון. הקריינות משמשת את האנימטורים שלנו בהתאמת קצב האנימציה לקריינות, כך שתהיה התאמה בין מה שנשמע בקריינות לבין מה שנראה על המסך.
הגרסה הראשונה הועברה להערות מצד צוות המחקר של האוניברסיטה. לאחר קבלת הערות ותיקונים – עבר הסרט לשלב הסופי של שילוב מוזיקה ואפקטים קוליים. לאחר סיום גרסה ראשונה בשפה האנגלית – נתבקשנו להפיק עוד שלוש גרסאות בשפות נוספות – פולנית, גרמנית ואיטלקית. פה שוב מודגש היתרון היחסי של הבחירה בסרטון אנימציה – והוא היכולת להפיק מספר רב של גרסאות בשפות שונות במהירות ובקלות יחסית לעומת סרט עם שחקנים מצולמים.